Kawazi.Net
http://forum.kawazi.net/

Kawasaki Lime Green ja Yamaha Black Yellow
http://forum.kawazi.net/viewtopic.php?f=2&t=9516
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  Jim Goose [ Ma Syys 24, 2018 17:41 ]
Viestin otsikko:  Kawasaki Lime Green ja Yamaha Black Yellow

Yllättävää tietoa että nuo Kawan ja Jammun värimaailmoilla on sama isä, jo edesmennyt Rollin Molly Sanders.
Kawan kisavihreä on kyseisen hepun kehittämä 1969 idea, jonka tehdas sitten hyväksyi viralliseksi kisaväriksi. Jammun värin keksi sitten myöhemmin.

Kawasaki Green Streak.

http://www.nationalmcmuseum.org/1969-ka ... en-streak/


Hassua että jotkin itsestäänselvät asiat olisivat saattaneet olla jotai aivan muuta. Kawan väri nyt vaan sattuu olemaan vihreä, koska Molly näin päätti.

http://hooniverse.com/2010/06/15/molly- ... oto-brain/

Kirjoittaja:  Mosanmasa [ Ti Syys 25, 2018 19:41 ]
Viestin otsikko:  Re: Kawasaki Lime Green ja Yamaha Black Yellow

Onhan se ollut jännä lukea kymmenien vuosien jälkeen miten kaikki aikoinaan muotoutui sellaiseksi miten sen näimme silloin 70-luvun alkupuolella. Ei ollut nettiä ja mp-lehtiäkin oli aika heikosti tarjolla. Telkkarista ei saanut mitään alan infoa.
Nyt voi lukea taustatietoja pyörien suunnittelusta yksityiskohtaisesti. Silloin nuorena kuvitteli, että kaikki on keksitty Japanissa. Ei olisi tullut mieleenkään, että suunnittelu kuvioissa on ollut mukana amerikkalaisia ja amerikkalaista markkinatutkimustietoa motoristien mielihaluista. Jännää oli myös se, että japsivalmistajat varoivat "häiritsemästä" harrikan tekemisiä. Tehtiin riittävän erilaista tekniikkaa, jotta ei syntyisi ristiriitatilanteita.
Amerikkalaisuus näkyi selvimmin kaupallisuuden vaikutuksesta kaikkeen. Ulkonäkö oli tärkeä kriteeri, seikka, jossa perinteiset valmistajat putosivat täysin kelkasta. Kawasakikin on tuonut monia designjuttuja malleihinsa ja monet niistä ovat yleistyneet muillakin merkeillä, esimerkiksi kotelo satulan takana.
Vihreä väri tuli ekan kerran näkyviin Daytonan kisoissa. Oma Kawasakiharrastus alkoi samaan aikaan eli värin erikoisuutta ei silloin osannut ihmetellä. Hyvän värin osasi Molly Kawalle valita!

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/